UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
 

DSC04541 resize resizeW pierwszym tygodniu kwietnia grupa starszaków 5B rozpoczęła realizację projektu pt. „Jajko”. Projekt powstał, by przybliżyć dzieciom zagadnienia związane z jajkiem, oraz pozwolił na zintegrowanie wielu elementów edukacji. W czasie trwania projektu dzieci dowiedziały się wielu ciekawych rzeczy. Podczas zajęć poznały przekrój jajka, jego właściwości i potrawy z jajek, mogły doświadczać i obserwować. Końcowym etapem projektu było przeprowadzenie ankiety wśród dzieci i pracowników przedszkola dotyczącej preferencji kulinarnych w odniesieniu do potraw z jajek. Dzieci jako ulubione wybrały jajko na twardo, wśród nauczycieli i dyrekcji wygrała jajecznica. Uwieńczeniem tygodnia były zajęcia kulinarne, podczas których powstały pyszne kanapki. Dzieci aktywie brały udział w ich przygotowaniu, m.in.: obierały, kroiły (plastikowym nożykiem) i dobierały ulubione składniki. Najlepsze było na koniec, czyli… jedzenie i częstowanie!

 

Więcej zdjęć w galerii.

 

DSC04473 resize resizeDSC04547 resize resizeDSC04692 resize resizeDSC04704 resize resize